keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Jouluntaikaa

On päivä jota on odotettu melkein vuoden verran. On jouluaaton aatto ja viimeisten valmistelujen aika. Käymme ostamassa viimeiset joululahjat ja laitamme kuuseen viimeiset koristeet. Mummulassa käymme pikaisesti katsomassa kinkun paistoa. Isot lapset ovat jo todella malttamattomia, pienemmät aistivat vain jännityksen mutteivat vielä ymmärrä. Menemme kotiin. Kuuntelemme joululauluja ja katsomme jouluohjelmia telkkarista. Illalla haetaan vielä viimeiset tarvikkeet muutaman päivän kaupassa käymättömyyttä ajatellen. Mukaan lähtee myös luumukeittoa jouluaaton aamupalalle.

On aattoaamu ja perhe herää hiljalleen. Lapset leikkivät ja pelailevat, mies tekee aamupalaa. Riisipuuroa. Se saa seurakseen tänä vuonna luumukeiton. Sen jälkeen voikin hiljalleen valmistautua. Lasten kanssa joulusaunaan ja pukemaan päälle. Sen jälkeen voikin hiljalleen lähteä mummulle ja vaarille. On kohta jouluruoan ja pukin tulemisen aika. Lapset eivät meinaa malttaa syödä vaan kyselevät koko ajan joko pukki tulee kohta.

Syömme rauhassa ruoan, pöydässä on tarjolla vaikka mitä. Yhden lapsen äkillinen hiljattainen ruokavalion muutos on tuonut pöytään pari uuttakin tuttavuutta. Lapset rauhoittuvat pöydän ääreen ja malttavat syödä yllättävän hyvin. Myös pikkusen maistelevat ruokapöydästä syötäviä omien ruokiensa lisäksi. Kinkku on selvästi molempien mieleen. Isommat eivät malttaisi istua ja heitä joutuukin pariin kertaan muistuttamaan siitä ettei se pukki tule yhtään sen nopeammin söi sitten lusikallisen tai lautasellisen jonka jälkeen hekin rauhoittuvat syömään malliksi pikkuisille.

Menee vielä jonkin aikaa ruoasta kun ovikello viimein soi ja isot lapset huokaisevat, pukki tulee. Pukki tuo tullessaan monenlaisia paketteja ja lapsilla onkin hauskaa arvaillessa kenelle mikäkin paketti on ja kasatessaan niitä pinoihin. Pukin jatkettua matkaa lapset alkoivat availla paketteja ja tutkia lahjojaan. Ilta menikin sitten leikkiessä ja kasaillessa leluja. Lopulta tuli aika kerätä lahjat matkaan ja lähteä kotiin. Kohta olisi iltatouhujen aika.

Pääsimme kotiin ja asensimme uuden pelin joka tuli pukinkontista. Pelasimme sitä vielä jonkin aikaa ja hipseimme sen jälkeen nukkumaan.

Joulupäivänä lapset leikkivät uusilla leluillaan ja pelasivat uudella pelillä, seikkailivat monsterien yliopistossa ja Jack Sparrown matkassa palaten ihme perheen mysteeriseen maailmaan.

Joulu neljän lapsen kanssa oli täynnä jouluntaikaa. Nompparellin ensimmäinen joulu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti