keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Mato moikkausta pupu puikkausta siili suikkausta

Tänään on ollut Nompparellilla toimintapäivä. On jumpattu ja leikitty ja karkailtu urakalla. Aamu aloitettiin treffeillä näönkäytön kuntoutusohjaajan kanssa. Juttelimme kaikenlaista näkövammaan liittyen ja saimme lehden, kirjaston esitteen ja käyntikortin. Jatkaessamme jutustelua Nompparelli tuumi Celian esitteen olevan ERITTÄIN herkullinen ja tutki sitä ja koitti lopulta syödä sen. Haukkasipa jopa palasen irti parista kohtaa, parempi korjata talteen. Näönkuntouttajalla oli mielenkiintoisia havaintoja tarkasta näkemisestä. Tarkannäönalueessa ei ole tapahtunut muutosta :( ja samat ongelmat näönkäytössä löytyy edelleen. Niihin pitää koittaa löytää ratkaisu. Aika kertoo tuleeko se silmälasien, leikkauksen vai puhtaasti ajan kulumisen muodossa. Tai sitten sitä ei tule ollenkaan ja näkö on jatkossa mitä sattuu.

Seuraavaksi vuorossa olikin mukava leikkituokio fysioterapeutin ja toimintaterapeutin kanssa. Nompparelli huomasi hienon piikkipallon ja legopossun joilla oli kiva leikkiä. Ne piti koittaa syödä :-) sen jälkeen voikin kiipeillä äitiä vasten ja roikkua vaatteissa ja näyttää kaikki temput. Vierastaminen alkaa hiljalleen hiipiin kylään. Aletaan ujosteleen ihmisiä ja paikkoja. Lähtiessä vielä fysioterapeutti tuumi karkea- ja hienomotoriikan vastaavan ikätasoista ja suurennuslasillakaan ei löytynyt moitittavaa. Kaveri kehittyy oikein hyvin.

Terapioinnin jälkeen hipseimme takasin osastolle jossa törmäsimme sairaalaklovneihin. Nompparellin kanssa katselimme kun he puhaltelivat isosta pallosta pikkupalloa ja pupujussia ja puhaltelivat saippuakuplia. Kuuntelimme kun klovnit juttelivat mukavia lapsille ja kuuntelimme heidän laulavan mato moikkausta mato moikkausta ja siili suikkausta siili siili siili suikkausta. Klovnit oli ihania. Niiden takissa oli ihania värikkäitä nappeja ja heillä oli mukana ihana esitelappu. Sitä pitikin maistella urakalla ja söimme pikkusen, Nompparelli otti sen jälkeen päikkärit ja heräsi juuri sopivasti moikkaamaan kuntoutusohjaajaa. Hänelle piti tietenkin näyttää monenmonta temppua.

Kotona olikin edessä kokkailua, leikkimistä ja tutkimusmatkailua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti